sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Vauvanviltti

Hei vaan pitkän pitkästä aikaa!

Viimeisimpänä suurena työnä minulla valmistui pikku prinssille vaunuviltti. Tätini pyysi tekemään vauvanviltin tyttärensä tulevalle lapselle. Sain itse päättää värimaailman ja tyylin, kunhan viltistä tuli pojalle sopiva. 
Joten päätin tehdä viltin isoäidinneliöillä osa monivärisenä ja osa yksivärisenä, jotka rauhoittavat värimaailman tunnelmaa eikä tule liian kirjavaa vaikutelmaa. 
Väreiksi valitsin luonnonvalkoisen, harmaan, ruskean ja turkoosin. Näitä sopivasti yhdessä käyttäen. Lankana käytin Novitan nalle-lankaa, jotta peitosta tuli myös lämmin.
Koska lankana käytin Nallea, niin kiinnitin viltin takapuolelle fleece-kankaan joka on miellyttävämpi ihoa vasten. Fleece on aina himpun verran hankala kiinnittää, kun se joustaa ja vilttikin joustaa.. 
Huh, mikä työ siinä olikin! Mutta neljännellä kerralla sitten onnistuin! Joku ompelee takakankaan ompelukoneella kiinni vilttiin, mutta itse tykkään ommella kankaan käsin. Mielestäni tällöin ompelujäljestä saa "joustavamman" ja ompeluksesta paremmin häivytetyn.. No, toki tämä mielestäni vaatii vähän enemmän työtä, mutta lopussa tulos on parempi. 
Kun olin saanut kankaan vilttiin kiinni, ompelin vielä reunaan koristenauhan, jolloin työstä tuli huollitellumpi. Ja toki tämän ompelin myös käsin. Koristenauhaksi tällä kertaa valikoitui Mikki hiiri-nauha ja mielestäni sopi vilttiin kuin nenä päähän.

Lopputulos on sitten tämmöinen ja olen kyllä itse tyytyväinen tähän. Vaikka moni työvaihe vaatikin paljon, niin kyllä se kannatti. :-)





Mukavaa sunnuntaita!
-Alvariina-







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kovin mukava jos jättäisit viestin vierailustasi.