perjantai 30. joulukuuta 2016

Uusi vuosi 2017 ja sen odotus

Joulu meni ja uusi vuosi on jo ihan ovella..

Kerron teille tähän alkuun sen verran, että liukastuin juuri ennen jouluaattoa ja siinä samalla käteni murtui ja nyt sitä koristaa punainen kipsi.. Joten tällä hetkellä minun on vähän vaikea käyttää näitä koneita, jotta voisin kunnon päivityksiä tänne tehdä. Olen nyt hetken aikaa hiljaisuudessa, kunnes saan taas käteni kuntoon.

Olisi niin paljon teille kerrottavaakin! Joululahjat joita annoin, langankulutukset ja varsinkin se vuoden kokonaissaldo ja vähän kaikkea muutakin. Mutta odottakoon kaikki nämä nyt sitten sitä parempaa hetkeä.. Toivottavasti jaksatte tämän tulevan hiljaisuuden ja aloitan oman blogivuoteni vähän myöhemmin.

Nyt voin vaan ajatuksissani tehdä käsitöitä ja niitähän nyt sitten kasaantuukin hyvin paljon tuonne ajatuksien projekti listalle. Nyt saa virkkuukoukut ja neulepuikot olla ja hengähtää, odottakoon nekin sitten sitä hetkeä, kun pystyn taas jotain tekemään.

Omasta puolestani toivon, että tulevasta vuodesta tulisi paljon parempi ja onnekkaampi mitä tämä vuosi kohdallani on ollut. Ja sitä vahvistaen ostin jo syksyllä tuon ihanan Unelmieni vuosi-kalenterin, joka valaa minulle uskoa osaltansa siihen parempaan vuoteen.



Mutta kaikesta huolimatta haluan toivottaa teille kaikille ihanaa ja onnekasta uutta vuotta! <3


-Alvariina-

perjantai 23. joulukuuta 2016

Hyvää Joulua!

Kynttilät taas valon tuovat
joulunajan hämärään
Pakkastaivaan kirkkaat tähdet,
yöhön antaa loistettaan.


Nyt on aika joulun. Unohdetaan hetkeksi arjen kiireet ja tohinat ja nautitaan tästä joulun ajasta. Minulla oli viimeiset pari viikkoa aika kiirusta, niin nyt aion ottaa kaiken irti näistä muutamasta päivästä. Aion ainakin herkutella, lepäillä ja katsoa telkasta niin monta elokuvaa kuin vain jaksan. 

Joulun lahjat on valmistuneet ja sain kuin sainkin kaikki  ajoissa valmiiksi, niin on taas pitkästä aikaa sellainen tilanne, että ei ole yhtään käsityötäkään kesken. Joten tässä on myös oivallinen tilaisuus hetken aikaa miettiä mitä seuraavaksi haluan aloittaa tekemään. Voi taas puuhastella juttuja jotka ovat odottaneet pääsyä työn alle ehkä jo pidemmän aikaakin..


Haluan toivottaa teille ihanaa ja leppoisaa joulua!

-Alvariina-

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Neulottu pannunalunen+ohje

Minulta pyydettiin erääseen juttuun keksimään jokin simppeli käsityö, jonka kuka vaan osaa tehdä. Hetken mietin, että mikä olisi tarpeeksi simppeli, joka ei paljoa vaadi ja sitten keksin tämän neulotun pannunalusen. Tein tämän pannunalusen kaksinkertaisesta matonkuteesta, jolloin tämän päälle voi laittaa kuumemmankin ruoka-astian. Ja taas sain huomata, että ne yksinkertaisimmat jutut on niitä kauneimpia.

Samalla tässä on viime hetken joululahjavinkki, jonka ennätät tehdä vielä hyvin valmiiksi ja tarpeen mukaan laittaa vielä postillakin menemään.


Tässä ohje neulottuun pannunaluseen:

Tarvitset: n.175 gr matonkudetta, paksut neulepuikot (koko 8-10mm), napin, parsinneulaa ja lankaa

Luo tupla kuteella 13 silmukkaa ja neulo kaikilla kierroksilla oikeaa neuletta. Neulo niin monta kerrosta, että työ on neliskanttinen ja päättele. Jätä kudetta n.15cm ennenkuin leikkaat sen, näistä saat ripustuslenkin. Asettele ripustuslenkkiä varten jätetyt kuteet kulmaan ja ompele ne kiinni parsinlangalla. Onpele siihen kohtaan vielä nappi koristukseksi ja valmista on!

13 silmukalla tästä tuli n.17x17cm kokoinen, jos haluat tehdä suuremman niin lisää vain silmukkamäärää ja neulo enemmän kerroksia, tätä voi säätää ihan mielinmäärin pienilläkin muutoksilla.








Jos sinulta ei löydy kotoa matonkudetta, niin sitä saa nykyään ostettua pienissä kerissä jo useammasta marketistakin. Ja sellainen pikkukerä on helppo käyttää, kun siitä pystyy aloittamaan suoraan tekemisen ja voi unohtaa vyyhdissä ostetun kerimisen ja kuteen selvittelyn. 


Voi apua joulu on jo ihan kohta ja minulla on vielä niin monta juttua kesken, että ihan kohta meinaa paniikki tulla, kuten joka vuosi käy! Koska mä opin ennakoimaan niin paljon, että tätä paniikkia ei tulisi! Vai onko tämä kiire saada kaikki valmiiksi, osa sitä joulun odotusta?

-Alvariina-







tiistai 13. joulukuuta 2016

Langanystävän kranssi

Noin pari vuotta sitten tapahtunutta.. Näen jossain käsityösivustolla kranssin tehtynä lankakeristä, samalla hetkellä päähäni iskostui ajatus "minäkin haluan tehdä tuollaisen!! Heti nyt välittömästi!! Tuo on niin ihana!!"

..Aikaa meni tähän hetkeen asti, kun ajatuksissani pyörinyt kranssi lankakeristä tuli ajankohtaiseksi, mutta nytpä se on tehty ja valmis. Joskus jotkin työt pyörii ja pyörii ajatuksissa, mutta se toteutus vaan viivästyy, kun tulee jotain muuta tekemistä jotka täytyy tehdä ensin, mutta kyllä ne mielessä pyörivät työtkin aina aikanaan tulee tehtyä. Kuten nytkin kävi näin. 

Minulle on taas kertynyt tosi paljon nytteröitä (= jämälankoja), joten niistä sain tehtyä mieluisan kranssin. Ostin valmiin kranssipohjan jonka ympärille aloin keriä tekemään. Toki lankapiheys iski ennen kuin aloin pyörittelemään sitä ensimmäistäkään kerää. Joten lankaa säästääkseni pyöritin ensin foliosta palloja joiden ympärille pyörittelin lankaa. Sitten kun lankakeriä oli tarpeeksi, niin kiinnitin ne kuumaliimalla kranssipohjaan kiinni. Siinäpä se. Olisin halunnut laittaa koristukseksi puupuikot, mutta sellaisia ei jemmoistani löytynyt, enkä halunnut ostaa puupuikkoja pelkän kranssin vuoksi, joten  metallipuikot saa kelvata. Ja kylläpä nuo metallipuikot tuohon hyvin käyvätkin.

Tästä kranssista tuli niin kiva, etten mitenkään raaski laittaa tuota ulkosalle, joten hän saa nyt koristaa kotiamme eteisessä. 







Paljon paljon pikku keriä siinä nyt on ja langat on vaan niin <3


-Alvariina-









sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Luukku 11. Joulun lahjojen paketit

Osallistun tänä vuonna Facebookin ihanan Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteriin, jossa joka päivä käsityöbloggaaja julkaisee joulukalenterin luukun. Tänään on minun luukkuni päivä sekä Eilen tein -blogin päivä. Eilisen luukun teki Craft Candidate ja huomisen luukun julkaisee Uutta vanhaa käsin tehtyä kaunista. Käykäähän tutustumassa myös muihinkin joulukalenterin luukun blogeihin, niistä löytyy vaikka mitä kivoja jouluisia ideoita.


Itse halusin, että joululahjat, joita tänä jouluna annan lahjaksi, niin niissä olisi jokin toinen pakkausmateriaali, kuin joulupaperi. Vaihtoehtoina toteuttamiseen oli muutama ehdokas, mutta lopulta päädyin ompelemaan ihan perus kangaskasseja joissa on vuorikangas ja sisällä on pieni tasku.

Näihin kasseihin olen voinut käyttää kaikenmaailman jämäkankaat, myös ne kaikista pienimmätkin tilkut joita jää aina jäljelle. Aloin vaan ompelemaan suikaleita ja mini paloja yhteen ja ne ompelin sitten kiinni toisiinsa ja siinä samalla alkoi hahmottua minkälainen kassista tulisi. Enempää en suunnitellut lopputulosta vaan kassin ulkonäkö hahmottui itsellenikin pikkuhiljaa sen valmistuessa. Vuorikankaat ei ole tilkuista kasattu, ne ompelin yhdestä kangaspalasesta. Jokaisesta kassista tuli eri kokoinen, mutta niinhän ne lahjatkin on erilaisia ja kokoisia.










Hetken aikaa jouduin miettimään, kuinka saan kassista edes vähän sen mallisen, että se muistuttaisi lahjapakettia, mutta sitten hoksasin, että rullaan kahvat ja ylimääräisen osan kivasti rullalle, jolloin se muistuttaa enemmän pakettia, eikä ole vaan epämääräisen näköinen  möhkäle. 

Koska tässä on samalla myös tarkoitus ylimääräisen roskan vähentämisestä, niin enhän tietenkään voinut käyttää näihin mitään valmista lahjanauhaa. Joten tämän lahjanauha asian ratkaisin ketjusilmukoista virkatulla nauhalla. Eli samalla sain käytettyä myös jämälankoja pois, joten ei huono juttu ollenkaan. 

Mielestäni näistä kasseista tuli tosi kivoja ja toivottavasti myös tämä ilahduttaa lahjan saajaa jatkossakin vaikka kauppareissulla muovikassin sijasta tai varakassina matkalla. Tällä viikollahan julkaistiin, että Suomen Luonto -lehti on valinnut tämän vuoden turhakkeeksi muovikassin. Joten ehkäpä nämä lahjakassit osaltansa vähentävät muovikassien kulutusta ensi vuonna.



Pienenä vinkkinä voin kertoa, että tämmöisen kassin ompeleminen ei kestä kovinkaan kauaa, niin näitä ennättää ommella vielä vallan mainiosti joulupaperin korvaajaksi, jos niin haluaa. Näihin kasseihin saa kulutettua tosi hyvin kankaat joita muuten ei tulisi käytettyä, niin samalla saa väljyyttä myös kangasjemmoihin. Tai tämmöisen kassinhan voi antaa vaikka pelkästään lahjaksi jos sen taittelee kivasti ja väliin sujauttaa esimerkiksi suklaalevyn ja sitoo paketin kauniisti langalla yhteen.. 

Oikein mukavaa sunnuntaita! 


-Alvariina-










sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Marraskuun langankulutus

Marraskuu vaihtui joulukuuhun ja nyt tähän on ynnäilty langankulutukset marraskuulta. Olin ihan yllättynyt, kun kirjanpitoa katselin, nyt minulla ei ole yhtään listata kulutettuja grammoja! Ja tässä huomaa nyt tuon tulevan joulun, kun pitää tehdä niin montaa työtä yhtäaikaa, niin mikään ei meinaa valmistua. Mutta kyllä ne kaikki kuitenkin vielä ajallaan valmistuu.

Lankoja tulikin ostettua sitten ihan järisyttävän paljon. Mutta tässähän näkyy samalla myös Kädentaito messuilta ostetut langat, koska kaikki marraskuussa ostetut lankamäärät tuli tuolta Tampereelta sen kahden päivän aikana. Eli hups... Kyllä sitä tulikin ostettua.. Mutta kerrankos sitä ja kaikki tuli tai tulee tarpeeseen. 

Langankulutukset marraskuu:

Käytetty lankaa 0 gr
Ostettu lankaa 1000 gr







Mutta katsokaas nyt noita keriä! Niin paljon ihania lankoja ja värejä.. Näistä tulee vielä monta iloa eri neulomuksien muodossa. Sukkia, pipo ja huivi, ainakin niitä on luvassa. Ja nuo harmaan kirjavat Teetee Pallaksen langat onkin jo työnalla. Ne ostin erääseen huivi projektiin, joka olikin vailla lisää lankaa vielä loppu kerroksiin. Joten kohta on jotain valmista näyttää tännekin.


Ihanaa sunnuntai iltaa!

-Alvariina-